torsdag 28. april 2011

Dyrene i Afrika og alt de har å gjøre!...Her om dagen lå jeg og Elin og slappet av i hver vår seng. På rommet vårt er det ganske høyt under taket og taket er laget av palmeblader. Vi hørte noen rare lyder fra taket fra noe som hørtes ut som en fugl. Det var en rimelig irriterende lyd og vi trodde kanskje det var et fuglereir som hadde tatt form der oppe. Da plutselig så jeg noe falt fra taket og splæt i gulvet. Jeg skvatt som bare det selvfølgelig og Elin kastet seg opp i sengen med et vettskremt utrykk i ansiktet og var overbevist om at det var en slange. Men neida der lå det en vettskremt liten ekornbaby med ”armene” rett ut, rimelig fortumlet stakker. Den overlevde heldigvis selv om den må ha fått seg et kraftig smell ettersom det sa skikkelig splæt når den landet.. Vi måtte få en masai til å hjelpe stakkaren ut og den irriterende lyden ble borte.. J

Der er som sagt før regntid her nå og det betyr at den ene rare figuren etter den andre dukker frem. Ikke bare er det mye mer mygg, men det er mer slanger og før vi reiste til Zanzibar oppdaget folk slanger her på senteret daglig, det er mamba, en ufarlig grønn slange og kobra (!) som har blitt observert (..og drept….).
Ellers det som jeg faktisk synes er det enkleste er lange og tykke tusenbein. De er svarte med røde ben og litt for store for min smak. Ikke er de redde for mennesker heller.. en dag vi satt og så på film kjente jeg på leggen min og kjente at huden kjentes så innmari rar ut og der satt jeg rett og slett og klappet et tusenbein som hadde krøpet opp på foten min… gjett om jeg spratt opp av stolen da…

Hai. Jada her er det hai! Da vi skulle reise hjem fra Zanzibar som er en to timers båttur over havet har vi vanligvis måtte dra til en by som heter Pangani, for deretter å kjøre halvannen time på super hompevei til Tanga. På Zanzibar var det et  lokalt reisebyrå som arrangerte private båtturer som kunne kjøre båt direkte til Tanga hvor vi bor. Det synes vi var en kjempegod ide og booket oss hjemtur med de. Da vi fem surrehodene av noen jenter var pakket og klare og skulle gå om bord i båten ble vi rimelig store i blikket. Forann oss lå det en liten balje av en båt som skulle frakte oss over havet og vi fikk beskjed om at det var for mye sjø til at vi kunne kjøre båten direkte til Tanga og måtte allikevel til Pangani.. vi hadde ikke særlig valg og ville heller det selv om det var grunnen til at vi booket med de og ikke de vi pleier slik at vi slapp og dra til Pangani. Men de skulle betale bussturen fra Pangani og til Tanga, så da fikk det være greit tenkte vi.. All bagasjen ble samlet på midten og vi satt rundt kanten i en båt som var så lav at det skvulpet vann nærmest over kanten rimelig tett etter ”avgang”. Vi skjønte fort at her var det bare og få på oss redningsvester fort og ble rimelig frustrert da vi oppdaget at de hadde faktisk bare en, vi nektet å bli med uten redningsvester til alle og da kjørte båtføreren rundt til alle mulige båter langs stranden og spurte etter redningsvester. Vi fikk alle mann til slutt. Marianne solte seg, Thea hørte på musikk, Lise kikket ned og Elin planla begravelsen sin. Haha for en gjeng! Det var rimelig mye bølger en periode og det så heller lite lovende ut. Men takk og lov det gikk bra! (jada Kjetil og mamma jeg skjønner at dette er lite hyggelig lesestoff!) Tilbake til starten: hai! Da vi kom tilbake der vi bor ble vi fortalt en lite hyggelig historie om en overlastet båt med 80 personer som hadde seilt over den samme strekningen som oss for noen år siden. Båten hadde kantret og 80 mennesker var over bord. Det er ikke mange lokale her som kan svømme og det var mest lokale folk i båten, 78 mennesker druknet og/eller ble spist opp av hai….!  
Konklusjonen og lærdommen er: ikke dra med en båt som ikke ser trygg ut over et hav som heller ikke er trygt!

I morgen tidlig drar vi på safari og ser hva dyrene finner på der!
4 kommentarer:

 1. Du Ingrid, du Ingrid - skal bli godt å få deg hjem slik at Kjetil og jeg kan få passe skikkelig på deg :)
  Ekorn-baby hørtes søtt ut, men store tusenbein med røde bein trenger du ikke å ta med deg hjem!

  Nå må du bruke mye tid på oppgaven og ikke finne på flere skumle ting! Lykke til! :)

  Stor klem fra mamma!

  SvarSlett
 2. Galskap! Sier ikke mer :-)

  -Kjetil

  SvarSlett
 3. Ingrid.... jeg ler mer i hjel!!!!!!!!!!!!
  Du skriver jo bare helt sinnsykt bra! Takk! Sitter hjemme alene med Milo en lørdagskveld og trodde jeg skulle ha det kjedelig, men dette er underholdning på høyt nivå!
  Jeg ler høyt og Milo skakker på hodet! :P

  SvarSlett
 4. Godt å høre at du er tilbake som den trofaste leseren du har vært mamma:-) Nå kommer jeg snart hjem!

  Marit: det var en skikkelig hyggelig kommentar å få! jeg føler jeg skriver som en tiåring, men takk for komplimentet! hehe.

  SvarSlett